Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Καλλιτεχνική βραδιά Ελληνοϊταλικής φιλίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά


Σε μια καλλιτεχνική βραδιά Ελληνοϊταλικής φιλίας, ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis, βραβευμένος από την ιταλική βουλή, παρουσίασε το νέο του βιβλίο "ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ" (Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ).



Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, θα μεταδώσει η ιταλική τηλεόραση RAI 3. Το καλλιτεχνικό γεγονός παρουσίασε η ιταλίδα παρουσιάστρια και συγγραφέας, Cosmina Furchi Gliatas.

Συμμετείχε η διεθνής Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, που ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη - από την δισκογραφική τους συνεργασία. Ο αισθαντικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης ερμήνευσε γνωστές ιταλικές άριες. Τον συνόδεψε στο πιάνο ο αγαπημένος πιανίστας των κλασικών, Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντομένικα Ρέγκου τραγούδησε γνωστές ιταλικές επιτυχίες. Την συνόδεψε στο πιάνο και στην κιθάρα, ο συνθέτης Άγγελος Καλαβρυτινός. 
Στο τέλος της βραδιάς, ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis ερμήνευσε την διεθνή επιτυχία "Doppie Vite" σε στίχους που έχει γράψει ο ίδιος. Η μουσική του τραγουδιού είναι του διάσημου ιταλού συνθέτη και μαέστρου Giacomo Simonelli. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης - σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο - πολλοί ιταλοί και ιταλίδες. Το καλλιτεχνικό γεγονός έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, COMITES GRECIA (Ένωση Ιταλών Εξωτερικού), Σ.Ε.Π.Ι. (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου