Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Για δουλειά στη Βρετανία φεύγουν Έλληνες και Ιταλοί παρά το Brexit

Για δουλειά στη Βρετανία φεύγουν Έλληνες και Ιταλοί παρά το Brexit

Πόλος έλξης για χιλιάδες Έλληνες και Ιταλούς παραμένει η αγορά εργασίας στη Βρετανία, ακόμα και αυτή την περίοδο, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Tρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το Bloomberg επεξεργάστηκε στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας ONS και διαπίστωσε πως οι νέοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θεωρούν πως η Βρετανία αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο για τους νέους σε Ισπανία και Πορτογαλία, γεγονός που το Bloomberg αποδίδει στο γεγονός ότι αυτές οι χώρες εμφανίζουν καλύτερες προοπτικές ανάκαμψης.

Από τις αρχές του 2017 μέχρι τον Ιούνιο, σχεδόν 60.000 Ιταλοί και πάνω από 15.000 Έλληνες εξασφάλισαν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης για πρώτη φορά, αριθμοί που μεταφράζονται σε άνοδο 2% και 13% σε ετήσια βάση, τονίζει η ONS.

Την ίδια αυτή περίοδο, οι Ισπανοί και Πορτογάλοι που εξασφάλισαν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης υποχώρησαν κατά 11% και 13% αντίστοιχα σε ετήσια βάση.

Στη διάρκεια των οκτώ ετών μέχρι το 2015, όταν οι βαθιές υφέσεις συρρίκνωσαν τις οικονομίες της Ελλάδας και της Ιταλίας και εξάλειψαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, 257.000 αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης δόθηκαν από τις βρετανικές αρχές σε Ιταλούς και περίπου 54.000 σε Έλληνες.

Την ίδια περίοδο, περίπου 266.000 Ισπανοί και 167.000 Πορτογάλοι εξασφάλισαν άδεια εργασίας στη χώρα.

Aριθμός κοινωνικής ασφάλισης Ελλήνων και Ιταλών


Πηγή: Reporter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου