Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Έρευνα: Ιταλοί και Τούρκοι ανησυχούν περισσότερο για τη μεταναστευτική κρίση

Κοινό πρόγραμμα ΕΕ-UNICEF για τα προσφυγόπουλα

Το 39% των ερωτηθέντων στις 25 χώρες όπου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση είπαν ότι θέλουν να κλείσουν τελείως τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Οι χώρες που βρίσκονται στην "πρώτη γραμμή" της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η Ιταλία και η Τουρκία, ανησυχούν περισσότερο για τη μετανάστευση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ στη Βρετανία οι ανησυχίες φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί.

Σχεδόν τρεις στους πέντε Τούρκους και Ιταλούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η μετανάστευση έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα τους.

Ακόμη περισσότεροι εκτιμούν ότι η χώρα τους φιλοξενεί υπερβολικά πολλούς μετανάστες.

Το 39% των ερωτηθέντων στις 25 χώρες όπου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση είπαν ότι θέλουν να κλείσουν τελείως τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

"Η έρευνα δείχνει σαφώς ότι η μετανάστευση παραμένει μια σημαντική, παγκόσμια ανησυχία" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπόμπι Ντάφι, ο διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos MORI. "Είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι η μετανάστευση είναι κακή για τη χώρα τους αντί για καλή", πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει υποδεχτεί περίπου 3 εκατομμύρια Σύρους μετά το 2011, όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, και είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων παγκοσμίως.

Μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2016, έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που περνούν από την Τουρκία με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η Ιταλία έχει εξελιχθεί στη χώρα της Μεσογείου απ' όπου οι μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, συνήθως για να γλιτώσουν από την βία και τη φτώχεια στην Αφρική.

Η Βρετανία ήταν μια από τις χώρες οι πολίτες της οποίας εκφράστηκαν πιο θετικά για τη μετανάστευση: το 40% είπαν ότι έχει θετικές επιπτώσεις για τη χώρα (από 19% το 2011). Πέρσι, το 42% των Βρετανών είχαν δηλώσει ότι φοβούνται τη μετανάστευση.

Στη διαδικτυακή δημοσκόπηση μετείχαν ενήλικοι κάτω των 65 ετών από την Αργεντινή, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Συνολικά, η Ipsos MORI πήρε συνεντεύξεις από κάτι λιγότερους από 18.000 ανθρώπους από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου