Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Σήμερα στο Ρίμινι ο διαγωνισμός για το καλύτερο παγωτό


Ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρίμινι της Ιταλίας ο διαγωνισμός που θα αναδείξει το καλύτερο παγωτό στον κόσμο, με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος, λόγω των πολλών και αξιόλογων συμμετοχών.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 8 του μήνα και σε αυτόν παίρνουν μέρος σύμφωνα με πληροφορίες 36 συμμετοχές από πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και αυτή της Ελλάδας. Τη χώρα μας εκπροσωπεί το Εργαστήριο Παγωτού  «Palladion gelato» από τη Ρόδο που διεκδικεί μία καλή διάκριση.

Κατά τη χτεσινή μέρα, το κοινό ήταν αυτό που δοκίμασε και βαθμολόγησε τα παγωτά τα οποία δημιούργησε κάθε ομάδα, ενώ σήμερα θα είναι η σειρά της κριτικής επιτροπής για να δώσει τη δική της βαθμολογία.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου τη Δευτέρα και ευελπιστούμε το παγωτό της Ρόδου να είναι μέσα στους διακριθέντες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήριο Παγωτού  «Palladion gelato» που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη βραβεύτηκε ως το καλύτερο παγωτό της Ελλάδας, ενώ διακρίθηκε σε αντίστοιχο διαγωνισμό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το φιστίκι αράπικο με αλατισμένη καραμέλα, είναι  η γεύση παγωτού με την οποία διαγωνίστηκε ο κ. Δημήτρης Χαραλάμπους, ιδιοκτήτης του «Palladio» και παρασκευαστής του παγωτού και κέρδισε το βραβείο.

Το κατάστημα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην παλιά πόλη, τα τελευταία πέντε όμως είναι που φτιάχνει χειροποίητο παγωτό.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά και φρέσκα. Καθημερινά, θα βρει κανείς στο ψυγείο του καταστήματος 16 γεύσεις ενώ αυτές ανανεώνονται και συνολικά μπορεί να φθάνουν τις 40 ακόμα και τις 60!

Ανάμεσα στις πιο «ιδιαίτερες» γεύσεις που μπορεί να βρει κανείς, είναι το παγωτό μαστίχα, ρόδι, σύκο και φραγκόσυκο.

Επίσης, διάφορα αλκοολούχα με πιο γνωστό, όμως, το παγωτό φιστίκι αιγίνης το οποίο η εφημερίδα daily express συμπεριέλαβε στα δέκα πράγματα που πρέπει κανείς να δοκιμάσει στις διακοπές του στη Ρόδο!

http://www.rodiaki.gr/article/373259/shmera-sto-rimini-o-diagwnismos-gia-to-kalytero-pagwto?utm_source=feed&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου