Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ιταλία: Συνελήφθησαν 5 νεοφασίστες μετά από επεισόδιο με οικογένεια προσφύγων


Πέντε μέλη ιταλικής νεοφασιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν από την αστυνομία για πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά οργάνων της τάξης. Τα ακροδεξιά κινήματα Forza Nuova (Νέα Δύναμη) και Roma ai romani (η Ρώμη στους Ρωμαίους) κινητοποίησαν μέλη τους, με στόχο να εμποδίσουν μια οικογένεια μεταναστών με καταγωγή από την Ερυθραία, να μπει σε διαμέρισμα λαϊκής πολυκατοικίας που της είχε δοθεί, βάσει απόφασης, η οποία στηριζόταν σε οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

28/09/2017

Οι νεοφασίστες πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών και προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο στην οικογένεια αλλοδαπών που ζουν μόνιμα στην Ιταλία.

Η τριμελής αυτή οικογένεια (την οποία αποτελούν ένα μικρό παιδί, η μητέρα και ο πατέρας του) , λόγω της έντασης, αποφάσισε, τουλάχιστον προσωρινά, να φύγει από την πολυκατοικία. Ενώ απομακρυνόταν από την περιοχή Τρούλλο της Ρώμης, προπηλακίσθηκε από τους κατοίκους και κάποιες δεκάδες ακροδεξιούς νοσταλγούς του φασιστικού καθεστώτος.

Τον περασμένο Ιούνιο, πάντα σε απόκεντρη περιοχή της Αιώνιας Πόλης, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές ξυλοκοπήθηκε από ιταλούς νέους τους οποίους είχε ρωτήσει που βρισκόταν το σπίτι του Ινστιτούτου Λαϊκών Πολυκατοικιών που του είχε δοθεί βάσει των νόμιμων κριτηρίων και της σχετικής βαθμολογίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, δε, μια ομάδα κατοίκων της περιοχής Σαν Μπασίλιο της Ρώμης διαδήλωσε με αίτημα να φύγει μια οικογένεια Μαροκινών με τρία παιδιά, στην οποία είχε δοθεί ένα άλλο διαμέρισμα, με χαμηλό ενοίκιο, σε λαϊκή πολυκατοικία της συγκεκριμένης συνοικίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου