Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Με διαδικασίες express η παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane

Με διαδικασίες express η παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane
Με διαδικασίες express ψηφίζεται το βράδυ της Παρασκευής από την ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρία Ferrovie Dello Stato Italiane έναντι τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί έως το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη το πρωί θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με στόχο να ψηφιστεί σε μια συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή.
Το τίμημα εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη ΝΔ να θυμίζει παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζαν «ξεπούλημα» τα 300 εκατ. ευρώ που αξίωνε το 2013 η τότε κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, που κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό», σχολίασε η ΝΔ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Για παράνοια είχε μιλήσει το Ποτάμι, θυμίζοντας επίσης τις δηλώσεις Σταθάκη ότι ήταν προκλητικά χαμηλό το τίμημα των 300 εκατ. ευρώ. «Ας φροντίσουν οι συνάδελφοι του υπουργοί, να συμπαρασταθούν τουλάχιστον στον κ. Σπίρτζη. Δεν είναι και λίγο να υπογράφεις εσύ να δοθούν αυτά που είχες καταγγείλει ότι ξεπουλιούνται», κατέληγε η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως.
Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου