Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το Ηράκλειο Κρήτης... ταξιδεύει στη Βενετία


Με στόχο την πολιτιστική και τουριστική προώθηση του Ηρακλείου μετέβη στη Βενετία ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου, Gian Andrea P. Garancini.


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη πρέσβειρα Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) κ. Pavan-Wollfe, αποφασίστηκε η συμμετοχή στο θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του ΣτΕ, με την άμεση έναρξη της διαδικασίας ένταξης του Ηρακλείου σε δυο υπάρχουσες διαδρομές (ο Δρόμος της Ελιάς και ο Δρόμος των Φοινίκων), ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας νέας διαδρομής, αφιερωμένης στο μινωικό πολιτισμό.
 
Ο κ. Garancini συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειακό υπουργό Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Περιφέρειας του Βένετου, Federico Caner και με τον διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Πολιτικών, Diego Vecchiato. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αποφασίστηκε η συμμετοχή, από κοινού, σε προγράμματα και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η πιθανή συμμετοχή του Ηρακλείου από το 2017 σε μια δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας, σκοπός της οποίας είναι η διατήρηση των ενετικών μνημείων στη Μεσόγειο. Θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Δήμο Ηρακλείου, της δεύτερης κατά σειρά συνάντησης με τη δημοτική Αρχή της πόλης της Βενετίας, είναι η απόφαση υποβολής, το Μάρτιο του 2017, πρότασης αδελφοποίησης, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος για τον πολιτισμό. 

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Paola Mar διαβίβασε στον κ. Garancini την πρόσκληση του δημάρχου Βενετίας στον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, για το πρώτο Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Πόλεων για την Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου