Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων: Επιβραδύνεται ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης

Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων: Επιβραδύνεται ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης
«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι η πιο εύθραυστη των τελευταίων 42 μηνών, παρά τις προόδους που σημειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μέρος των αναπτυσσόμενων χωρών».


«Ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνεται», σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ερευνών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ένωση Βιομηχάνων εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας συνολικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν ξεπερνά το 0,15%.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις κύριες αιτίες της αισθητής αυτής μείωσης της οικονομικής ανάπτυξης συγκαταλέγονται η δύσκολη φάση που διέρχονται οι ιταλικές τράπεζες, εξαιτίας και των συνεπειών του Brexit. Παράλληλα την τελευταία περίοδο στην Ιταλία έχει «παγώσει» και η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στην εσωτερική ζήτηση. Ο μόνος τομέας, ο οποίος συνεχίζει να χαίρει μιας σχετικής υγείας, σύμφωνα με την έρευνα των ιταλών βιομηχάνων, είναι εκείνος των εξαγωγών.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι η πιο εύθραυστη των τελευταίων 42 μηνών, παρά τις προόδους που σημειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μέρος των αναπτυσσόμενων χωρών», τονίζει επίσης η έκθεση της ένωσης βιομηχάνων Confindustria.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου