Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μόστρα 2016: Μια πρώτη γεύση από τις ταινίες του φετινού φεστιβάλ

Το ιταλικό φεστιβάλ κινηματογράφου ξεκίνησε το 1932. Είναι το αρχαιότερο φεστιβάλ του κόσμου.
20 ταινίες διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας θα ανοίξει με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Ντάμιεν Σαζέλ «La La Land». Πρόκειται για ένα ρομαντικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Έμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Ο Γκόσλινγκ ερμηνεύει έναν πιανίστα της τζαζ που ερωτεύεται μια ανερχόμενη ηθοποιό στο Λος Άντζελες.

La La Land Official Trailer 


Το ιταλικό φεστιβάλ κινηματογράφου ξεκίνησε το 1932. Είναι το αρχαιότερο φεστιβάλ του κόσμου. Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Αλμπέρτο Μπαρμπέρα εξηγεί τι μας περιμένει φέτος:
«Τα μεγάλα ζητήματα, τα φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα που επιστρέφουν μόνιμα στις ταινίες, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, αυτή τη φορά προσεγγίζονται από τους σκηνοθέτες, οι οποίοι παίρνουν απόσταση από την σκληρότητα της πραγματικότητας και των καθημερινών ειδήσεων. Δεν είναι μια προσπάθεια αποφυγής της κατάστασης του σύγχρονου κόσμου. Είναι ένας τρόπος να μιλήσουν για το σήμερα, μέσα από μια διαφορετική σκοπιά».
Στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχει και το «The light between oceans» του Ντέρεκ Σιανφράνς. Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού, που λειτουργούν ένα φάρο σε ένα απομακρυσμένο άκρο της Αυστραλίας. Ξαφνικά βρίσκουν μια βάρκα με ένα νεκρό άνδρα και ένα ζωντανό μωρό. Θα το κρατήσουν, μέχρι τη στιγμή που θα κάνει την εμφάνισή της η πραγματική του μητέρα. Πρωταγωνιστούν ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Αλίσια Βικάντερ και η Ρέιτσελ Βάις.

THE LIGHT BETWEEN OCEANS - OFFICIAL TRAILER


Εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια της μίνι τηλεοπτικής σειράς που έχει ετοιμάσει ο Πάολο Σορεντίνο και φέρνει τον τίτλο «Ο νεαρός Πάπας». Ο Τζουντ Λο ερμηνεύει τον ποντίφικα Πίο ΧΙΙΙ.

The Young Pope, first trailer

Η φετινή Μόστρα αποτίει φόρο τιμής σε δύο σκηνοθέτες που έφυγαν πρόσφατα. Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα επισημαίνει:
«Ο Αμπάς Κιαροστάμι μας έμαθε να βλέπουμε τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και την τέχνη με έναν διαφορετικό τρόπο. Το έργο του άλλαξε ολοκληρωτικά τη σχέση μας με αυτή τη μορφή τέχνης. Ο Μάικλ Τσιμίνο προσπαθούσε να αλλάξει το αμερικανικό σινεμά ή το έκανε όταν δεν τον εμπόδιζαν εντελώς από το να εκφραστεί».
Το φεστιβάλ θα κλείσει με την ταινία του Αντουάν Φουκουά «Και οι 7 ήταν υπέροχοι», το ριμέικ της κλασικής ταινίας της δεκαετίας του ’60, με πρωταγωνιστή τώρα τον Ντένζελ Ουάσινγκτον.

THE MAGNIFICENT SEVEN - Teaser Trailer 



20 ταινίες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, κυνηγώντας τον Χρυσό Λέοντα, δημιουργίες πολύ μεγάλων κινηματογραφικών ονομάτων. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι φέτος ο βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.
Το φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Αυγούστου και διαρκεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου