Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Οι 10 άγνωστες πτυχές του νέου προπονητή της Ιταλίας

Ο Τζιαμπέρο Βεντούρα είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής

Οι 10 άγνωστες πτυχές του νέου προπονητή της Ιταλίας

Η εθνική Ιταλίας ζει εδώ και λίγες ημέρες μια νέα εποχή, και ο Τζιαμπέρο Βεντούρα (πρώην προπονητής της Τορίνο) επιλέχθηκε ως ο εκλεκτός αντικαταστάτης του Αντόνιο Κόντε.
Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει δέκα άγνωστες πτυχές του νέου τεχνικού της «σκουάντρα ατζούρα», που αναμένεται να την οδηγήσει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Δείτε αναλυτικά:
1) Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζιαμπέρο Βεντούρα αντικαθιστά τον Αντόνιο Κόντε, αφού το σκηνικό είχε επαναληφθεί και το καλοκαίρι του 2009 όπου ανέλαβε τα ηνία της Μπάρι μετά την αποχώρηση του.
2) Ο Βεντούρα είναι μεγάλος θαυμαστής του Πεπ Γκουαρντιόλα και του ισπανικού ποδοσφαίρου, με τον ίδιο να δηλώνει πως θα δούλευε και χωρίς αμοιβή στην Ισπανία, μόνο και μόνο για να βιώσει την εμπειρία της Πριμέρα.
3) Στα 68 του χρόνια είναι ο δεύτερος γηραιότερος στην ιστορία προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας μετά τον Μπερνανατίνι, ο οποίος έμεινε μόνο για έξι παιχνίδια. Σε ένα χρόνο από τώρα και όντας στον πάγκο των «ατζούρι», ο Βεντούρα μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος ηλικιακά προπονητής.
4) Ο Βεντούρα παντρεύτηκε την κατά πολύ μικρότερή του Λουτσιάνα τον Ιούνιο στο Μπάρι. Για το γεγονός αυτό, τοποθετήθηκε με αρκετή δόση χιούμορ: «Πρέπει να πω ότι ο γάμος μου ήταν σημαντικότερος από τη δουλειά ως προπονητής της Ιταλίας, γιατί αν δεν το πω μπορεί να υπάρξει διαζύγιο σύντομα».
5) Ο Τζιαμπέρο Βεντούρα οδήγησε τη σεζόν 2014-15 την Τορίνο στους «16» του Europa League, κερδίζοντας μάλιστα την Ατλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές». Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη ιταλικής ομάδας στην έδρα των Βάσκων. Επιπλέον, με τη «γκρανάτα» κατέχει το ρεκόρ συνεχόμενων παιχνιδιών αφού έχει συμπληρώσει τα 217 συναπτά ματς.
6) Ο Μπονούτσι, που έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν μαζί του, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νέο προπονητή της Ιταλίας, επισημαίνοντας πως γνωρίζει καλά να προσφέρει κίνητρα στον ποδοσφαιριστή, ενώ δουλεύει εξαιρετικά με τους νεαρούς, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη.
7) Ο στόπερ της Γιουβέντους δεν είναι ο μόνος εκ των ποδοσφαιριστών της εθνικής που έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν με τον Βεντούρα, αφού ο Ιταλός κόουτς έχει συνεργαστεί στην Τορίνο με τους: Ογκμπόνα, Νταρμιάν και Ιμόμπιλε.
8) «Δεν πίστευα πως θα δεχτεί να δουλέψει στην εθνική, αφού του αρέσει να εργάζεται σε καθημερινή βάση σε μια ομάδα», δήλωσε έκπληκτος ο παίκτης της Τορίνο Ντανιέλε Παντέλι για τον Βεντούρα.
9) Η επιθετική του προσέγγιση και τακτική, βοηθάει τους φορ να σκοράρουν διαρκώς, αφού κύριο μέλημά του είναι να μάθει στον επιθετικό να κινείται χωρίς τη μπάλα στον κενό χώρο, έχοντας έτσι περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί σε θέση βολής.
10) Όταν ανέλαβε την Τορίνο οδηγώντας τη ξανά στην πρώτη κατηγορία είχε δηλώσει: «Μπορούσα να πήγαινα σε μία μεσαία ομάδας της Serie A, αλλά το να καταφέρω να οδηγήσω την Τορίνο στην άνοδο είναι πραγματική ηδονή».

Πηγή: sport-fm.gr
Aναδημοσίευση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου