Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πόσο γρήγορα μπορεί να μάθει κάποιος ιταλικά;


Η ιταλική γλώσσα είναι θεωρητικά μία εύκολη για εμάς τους έλληνες γλώσσα.  Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι πρόκειται για μία "συγγενή" γλώσσα, μιας κι αν ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν, θα βρούμετην άμεση σχέση που είχαν τα αρχαία ελληνικά με τη λατινική γλώσσα και πως αυτα επηρέασαν την μετέπειτα εξέλιξή της.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι η ιταλική γλώσσα μαθαίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη ή με  τη χρήση μίας "μαγικής μπακέτας".
Το πόσο γρήγορα θα μάθει κάποιος ιταλικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα:

-πόσες ώρες την εβδομάδα κάνει μάθημα 

-πόσο χρόνο αφιερώνει για την μελέτη των μαθημάτων

-αν μιλάει άλλες ξένες γλώσσες (και ειδικότερα γλώσσες λατινογενείς, όπως είναι τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα πορτογαλλικά, ακόμα και τα ρουμάνικα).



-αν έχει ξανακάνει ιταλικά στο παρελθόν, αλλά και από ποιο επίπεδο ξεκινάει και σε ποιο επίπεδο θέλει να φτάσει


-την επαφή που έχει με την γλώσσα, (π.χ. αν είναι σε θέση λόγω δουλειάς να τη χρησιμοποιεί, εάν διαβάζει βιαστικά πριν το μάθημα ή μελετάει λίγο κάθε μέρα, αν ενδιαφέρεται για τον ιταλικό πολιτισμό, μουσική, τέχνες, κλπ.)

Είναι επομένως λογικό, για μερικούς να αρκούν μόνο μερικοί μήνες για να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ενώ για κάποιους άλλους απαιτείται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι πάντως βέβαιο ότι όσο περισσότερες ώρες μαθημάτων κάνει την εβδομάδα και όσο περισσότερο διαβάζει στο σπίτι, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο του.



Μία καλή συμβουλή για να μάθεi κανείς εύκολα και γρήγορα αυτή την τόσο όμορφη γλώσσα είναι να προσπαθήσει να έχει καθημερινή επαφή με τα ιταλικά. Να Διαβάζει μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό, να ενημερώνεται από το διαδίκτυο για το τι συμβαίνει στο "Bel Paese", να  βλέπει ιταλικές ταινίες (στην αρχή και με ιταλικούς υπότιτλους, στη συνέχεια χωρίς) ή να  παρακολουθεί την ιταλική τηλεόραση (κατά προτίμηση την κρατική RAI, και ειδικότερα το ειδησεογραφική RAI 24 ore in diretta), να ακούει ιταλική μουσική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου